Therapeutisch programma voor druggebruikers en hun omgeving

De Kiem biedt gedifferentieerde hulp aan personen die problemen ervaren door het gebruik van drugs, alcohol of medicatie en aan hun omgeving.

Het residentiële luik te Gavere van het programma omvat een onthaalafdeling, een therapeutische gemeenschap (T.G.), een woonhuis voor verslaafde ouders  met kinderen en verschillende halfweghuizen.

Het ambulante luik te Gent en Ronse, Geraardsbergen, Ninove en Dendermonde omvat intakegesprekken, ambulante begeleidingen, een gevangeniswerking en oudergroepen.

 

 

Wie ons programma financieel wil steunen, kan voor giften vanaf 40,00 euro een attest voor  fiscale vrijstelling bekomen. Storten kan op rekeningnummer BIC GEBABEBB / IBAN BE27 0012 1652 3173 van v.z.w. De Kiem, 9890 Gavere.

De Kiem heeft een conventie met het R.I.Z.I.V.. Dit wil zeggen dat de voornaamste kost van het verblijf in het residentieel programma en in het Ambulant Centrum te Ronse (& Geraardsbergen) door de ziekteverzekering ten laste wordt genomen. De bewoner betaalt het remgeld. Het verblijf van het kind in de Tipi wordt betaald door de ziekteverzekering van de moeder, zonder extra remgeld.
De gesprekken in het Ambulant Centrum te Gent zijn gratis.